Paradigm en lögn som inte behöver granskas

Vi har ett hopplöst jobb framför oss, då vi jobbar mot stora multinationella företag, som inte behöver sanningen. De ljuger så intensivt och så effektivt att man har fått samhällets stöd för sina lögner (paradigm). Allt bygger på att man i enighet beslutar vad som är sant och riktigt (konsensus). När ordet konsensus används i vetenskapliga sammanhang, kan ni sluta att läsa, för då är det enbart vinst och pengar, som styr.

Livsmedelsverket har enbart byggt sina ”bevis” på konsensus med industrin som tillverkar matliknande produkter. Man har bestämt i full enighet vad som är sant, men tyvärr kan man inte bevisa något vetenskapligt. Tyvärr är det mycket stora luckor i bevisen, så stora luckor att man utan att ta några risker kan göra tvärtom.

Man bestämde sig för att kolesterol var farligt (vilket inte stämmer). Man bestämde att mättat fett var farlig (vilket inte stämmer). Man kan billigt och enkelt mäta total kolesterol och det bestämde man att det skulle vara farligt för hjärtat och blodkärlen (utan vetenskapliga bevis). Sedan man mätt kolesterol kan man sänka det med medicin ( vilket inte hjälper). När bevisen för att statiner har mer biverkningar och nackdelar, än positiva egenskaper, så kom nästa steg. Man delar upp kolesterol i onda och goda, så räknar man en massa fram och tillbaka tills man hittar något som ser bra ut (tyvärr är det en falsk sanning också).

Jag håller inte på med en alternativ medicin, utan jag håller fortfarande på det man kallar skolmedicin, men jag vill ha en fungerande vetenskap i botten. När man kritiserar kostbehandling så hamnar vi tillsammans med en massa alternativ medicin, som är helt utan krav på bevis. Detta leder till att jag får slita ont i onödan, jag är kritisk mot skolmedicinen, men upplever mycket av alternativ medicinen, som ett mycket sämre alternativ. Man har lika stora starka lögner i den rörelsen, som de nyttiga bakterierna i opastöriserad mjölk. Kons mjölk innehåller inga bakterier om kon är frisk, så finns det bakterier i mjölken är det från en sjuk ko eller bakterier från miljön runt kon (smuts och föroreningar). Jag har i ett antal år jobbat som veterinär med mjölk och jag blir trött på okunskap. Man skriver till mig att jag nog inte sett en levande ko när jag skriver att bra mjölk innehåller inte bakterier. Man hävdar att laktos intoleranta kan drick den mjölken som inte är pastöriserad, vilket inte stämmer. Den som inte tål mjölk saknar ett enzym i tarmen eller har för lite av det (laktas). Om man dödar bakterier som inte skall vara i mjölken från början, så påverkar det inte laktas i tarmen. Vi har idag en annorlunda situation, när det gäller bakterier och har fått problem med resistenta bakterier som tål antibiotika. Flera av de bakterier som finns i kons miljö är allt annat än nyttiga för oss. Jag väntar med fasa på de första stora utbrottet med dödsfall. Samtidigt så är sanningen inget man vårdar, man går ut och hävdar att vaccin är livsfarliga och gör folk sjuka. Det finns biverkningar, men det måste vägas mot vad som händer om man inte vaccinerar. Nu har vi kommit till en skärningspunkt gällande skolmedicinen och alternativ medicinen. De som bara gör saker för pengar tillverkar historier om pandemier och tillverkar vaccin. Man körde ett av de största bedrägerierna när det gällde svininfluensa och använde saker i vaccinet som inte var godkända. Det pågår just nu en annan väldigt tveksam sak, gällande Zika virus, här tror jag inte man kommer att lyckas.

Jag gör vad jag kan och orkar för att sprida kunskap. Tyvärr orkar jag inte diskutera detta, utan den som tycker jag har fel, får ingen chans att bevisa de. För jag är tvungen att bara göra mitt bästa och det räcker inte till allt. Jag provar med att vara mer öppen ibland, men jag orkar inte. Jag tar inte upp en jätte plats med det jag skriver och jag gör det enbart för att hjälpa. Gillar man inte det jag gör så låt bli att läsa det jag skriver.

Den Olydiga Diabetikern

Lämna ett svar

Stäng meny