Personligt om LCHF

Jag tänker inte byta namn på det jag gör till ketogenkost. Jag gör samma som alltid och det är LCHF. Alla andra som tror att det fungerar bättre på något annat sätt, får gärna tro det. Jag är envis som få och tänker fortsätta, som tidigare och jag tror inte på snälla och nyttiga kolhydrater.

Alla försök att skapa nytt och sälja in nya kokböcker, gör mig bara irriterad. Jag kommer inte ändra LCHF till något annat. Nyttiga bönor får inte plats, de fungerar inte för ”alla”, trons makt är stor och placebo effekten gäller även kost. Placebo ger mätbara resultat, men det kräver att man tror. Jag är inte troende nog för bönor, som man presenterar, som ovetenskaplig sanning. Jag klarar inte av detta förakt för vetenskap och kunskap. Störst idioti, är när man påstår att vi är alla är olika, det tar bort samtliga möjligheter till vetenskap och kunskaps byggande.
Ibland blir jag rädd att det jag gör bygger upp ett kunskapsförakt. Jag vägrar syssla med alternativa fakta och det gör att jag i mellan åt gör mig omöjlig. Jag tar bort personer, som stör det jag vill göra. Jag vet att jag omöjligt kan ha rätt alltid, men jag försöker, att inte gå på alla internet myter.

Olydiga har kostat mig mycket arbete och gett mycket glädje tillbaka. Många har jag följt ända till döden och det sliter på mig. Jag tänker noga igenom vad jag gör och vad jag skriver. Tyvärr är jag inte frisk, jag har hela tiden andra saker som är värre än diabetes att tackla. Försäkringskassan har tyvärr gjort att jag lever på socialhjälp idag och en helt obefintlig ekonomi utan marginaler. Jag är snart pensionär, så det kommer att lösa sig, fyller 65 nästa år.

Den Olydiga

Lämna ett svar