Revolt för 50+

Ungdomsrevolt.

Man pratar ofta om ungdomsrevolt, skapar förändringar. Jag har nog inte riktigt fattat att jag är över 60 år, för jag håller fortfarande på, på samma sätt. Jag fundera nu på, hur nyttigt all den kunskap är, som man samlar på sig, under alla de år som gått. Trotts detta upplever jag inte Olydiga som en pensionärsförening, vi har så mycket kvar att ge. Jag bara önskar att vi kunde nå fler av de unga, som känner sig tvungna att göra om alla misstag, de hade varit så enkelt om de bara lyssnade en stund.

Problemet för de unga, är att vården ger dem stöd, i deras ät vad du vill och ta mer medicin. Jag undrar hur många extra som hinner bli blinda av dessa skit råd varje år. Kan Pizza, pasta och läsk verkligen var så viktigt, att man skall bli blind av de. Jag är också väldigt förvånad över när man häver känningar, med smågodis. Jag har inget godis hemma och jag köper de inte, för jag är inte en så stark person, att jag kan låta bli att äta upp de.

Det är väldigt bråttom, de vi håller på med, för de skadas människor hela tiden, av den dåliga diabetesvården. Det finns ingen medicin som kan fixa det, om man inte ändrar kosten först.

Jag behöver hjälp att få fram vårt budskap och det är nog så att de är 50+ gänget som kommer vara avgörande i detta. Vi måste börja höras och synas. Sjuka och pensionärer är de som har tid och verkligen vet värdet av att få en extra frisk dag i livet. En dag utan smärta och sjukdom är värd väldigt mycket. Många av oss har även förlorat nära anhöriga, kanske helt i onödan.

Jag tänker varje gång, jag läser: ”Hade jag bara fått veta detta tidigare”. Patrik säger det om sin blindhet och nu hjälper det inte vad han gör längre. Frågan blir bara, hade den seende Patrik lyssnat. Jag vet inte säkert och de får vi aldrig veta, men han fick inte ens möjligheten att välja. Med tanke på hur han sköter sig idag så tror jag att han kanske hade provat. Jag vill inte att fler skall bli blinda av den dåliga hanteringen av kostråd. Ibland önskar jag att vi hade det Amerikanska systemet där man kan stämma den som gör fel och få det prövat i en domstol.

Annika Dahlqvist blev anmäld och fick rätt, det kanske börjar närma sig den tid när vi skall anmäla tallriksmodellen, som kostråd till diabetiker. Vetenskapen bakom är väldigt dålig, så det vore spännande och se om de skulle våga säga inte bra nog. Vi måste hitta sätta att rota runt med pinnen i myrstacken så det börjar hända saker.

Ibland önskar jag att att raffinerat socker, skulle förbjudas. Det låter väldigt hårt, men det skulle gå alldeles utmärkt att leva utan.

Den Olydige Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny