Sagan om insulinet

”Insulin är ett naturligt hormon helt utan biverkningar och alla biverkningar beror på diabetesen. Det ger möjlighet till frihet att leva som en frisk och äta vad du vill. Det finns inga begränsningar i hur mycket godis, Coca-Cola och snabbmat du kan äta, bara ta mer insulin.”

Det är ingen hemlighet att kroppen går åt helvete, om man äter så och man får en väldigt svår kontrollerad diabetes. Med en blodsockerkurva som far över alla gränsvärden, med god marginal. Både uppåt och nedåt. Höga blodsocker och känningar avlöser varandra. Vilken tur att det enbart beror på att man har en svårinställd diabetes. Vilken tur att det också finns ett ”naturligt” hormon, som bara ersätter det man saknar.

Ibland undrar jag, varför inte alla skall använda denna underbara medicin, som är helt utan biverkningar. Man kan inte överdosera insulin, man räknar fel och får känning. Det har inget med insulinets egenskaper att göra för insulin har inga biverkningar, det är den svåra sjukdomen diabetes, som ger problem och har man inte den sjukdomen kan man inte förstå detta. Insulin har biverkningar som all annan medicin.

Detta är den största lögn, som medicintillverkare lyckats få många tro på och detta försvarar, man idag hårt. När det går att visa att vad vi äter är väldigt viktigt, för blodsockerkontroll. Sedan tror jag vi skulle kunna hitta biverkningar, som direkt går att knyta till insulin. Men många av dagens läkare verkar inte ha tid med verkligheten, den gör allt så svårt når reklamen inte har rätt.

Den Olydiga

 

Lämna ett svar