Sjukdom

Diabetes får man av ett högt blodsocker, som är ett lab. värde, beslutat i enighet av experter, de som säljer medicin vill sänka det ytterligare och för att motivera detta gjordes man studier. Med en mer aggressiv behandling och med lägre blodsocker som resultat. Det gav inga hälsovinster OBS!!! det gav inga hälsovinster. Det studierna visade var att blodsocker är enbart en bit av problemet, ett annat problem, är bland anat för höga insulin nivåer.
Trotts detta säger man, ät vad du vill det finns insulin. Man lurar in folk i en ohälsosam livsstil, som gör att typ1 får behov av att äta samma tabletter som typ2 behöver ta för sin insulinresistens. Lönsamt för den som säljer medicin, men en hälsomässig katastrof för den som är sjuk Läkarna bidrar aktivt till detta.

Hur stor är normal variationen av blodsocker (jag vet inte). Jag tror en bit av lösningen ligger där, då ett konsensus värde inte är ett exakt mått på sjuk eller frisk. Jag menar att vi skulle kunna göra livsstil förändringar, som skulle ha mycket större positiv verkan, för att ge ett bättre blodsocker hos alla. Förbjud socker i färdiglagad mat och ingen godisförsäljning i livsmedelsbutiker, eller skall vi bara fortsätta som det är nu och låtsas att vi inte förstår.
Man kan se längd, som en sak som varierar, med mina nästan 180 cm, passar jag dåligt i Thailand, jag slår i huvudet överallt. Jag får ont i ryggen när jag rakar mig och allt detta beror på att min längd, inte är normal för området. Min snälla fru har satt upp en spegel till mig och hon är 150 cm lång. Jag tror inte jag blir friskar och sundare i Thailand, om man kapar av en bit på min längd. Jag är inte normal lång i denna miljön, men borde det då inte var mer självklart att ändra miljön. På samma sätt är det miljön (livsmedel) som skall åtgärdas, att med medicin försöka skapa en verklighet där fler och fler blir medicinbehandlade diabetiker är inte en lösning. Är jag ensam om att tycka att läkarna har tappat helhets bilden och bara ser sitt receptblock.

När det gäller vårt blodsocker tror vi att vi skall ändra kroppen och anpassa den till vår matmiljö. Vi var normala med olika förutsättningar, att klara all socker och stärkelse, som finns i kosten och skall vi verkligen äta medicin för att Coca Cola, skall få sälja sina drycker. Visa saker som sockerlösningar med kolsyra, borde man inte få sälja, som dryck.
Det är miljön som är problemet, se till att få den blir rätt så kan vi leva med mindre mediciner eller utan medicin. Jag tror att vi måste aktivt kräva att visa produkter skall bort från marknaden och en av dessa, är jätte flaskorna med läsk. Med mitt sätt att äta och min nivå på mediciner skulle jag ha stora problem även med en liten flaska läsk, då jag valt att äta LCHF. Jag tycker inte hälsofarliga produkter, är en mänsklig frihet och rättighet att sälja.

När det gäller läsk skulle man enkelt kunna sätta ett max värde på vad som går att dricka utan att bli sjuk. Men det finns ingen chans att det kommer att hända, så länge myndigheterna hämtar sin information från tillverkarna. Vi låter de som tjänar pengar på saker, vara de som styr regelverket. En vetenskapligt grundad siffra på max socker intag skulle kunna föra saker framåt men är en hopplös önskan.
Vi får i överskådlig tid leva med att undvika socker och informera aktivt. Jag hoppas fortfarande på att vi skall få ett samhälle, som har fri och rättigheter, men inte på företagens villkor utan på människors villkor.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Kommentera

Stäng meny