Skall man verkligen behöva vara rädd för att dö

Vården är ett jätte problem, som mer och mer bedriver någon form av häxkonst, som gått snett och inte en vård för att hjälpa och lindra vid sjukdom.

Jag jobbar hårt för att med kost lindra konsekvenserna av sockersjuka. Jag märker att antingen förstår man att socker är det sämsta man kan ge en diabetiker eller så rekommenderar man bara mer medicin. Man tycker att det borde vara en självklarhet att se sambandet med, att äta socker (kolhydrater) och höjt blodsocker. Höjningen beror inte på medicin brist, utan den beror på socker. Äter man mindre socker, så höjs inte blodsockret lika mycket. Detta borde vara en självklarhet och ingen stridsfråga, men det är en fråga som man slåss mycket för (rätten att äta socker).

Det farligaste för en typ2 som ätit sig medicinfri, är att hamna på sjukhus, för där finns dietister. Det finns ingen mat för den som äter LCHF, nu är vi ganska många så det är inte bara en gång, någon har smugglat in smör och ost på ett sjukhus. Man överlever inte med ett bra blodsocker utan hjälp utifrån. Nu börjar vi ha längre erfarenhet av hur man mår på LCHF med diabetes, då gruppen Olydiga Diabetiker 3.0 (Facebook) har mer än 4 år som aktiv samlingsplats. Jag tror att få saker jag gjort under mitt liv har gett så starka resultat. Antingen är man med på tanken och accepterar den, eller så hatar man och hotar mig. Nu har det inte bromsat mig, utan jag jobbar vidare i ett högttempo och tänker fortsätta så.

Jag vet inte hur vi skall lösa att vården har blivit den farligaste platsen vi kan hamna på. Läkaren skyller på dietisten, som inte verkar kunna någonting och där hamnar vi med kolhydrats rik mat, med massor av socker. Vi får ett blodsocker som går i taket och blir stuckna i som vi var en voodoo docka, men med ett väldigt dåligt resultat. Sambandet att socker höjer blodsockret har inte nått in i vårdens korridorer.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Detta inlägg har en kommentar

  1. Mariann Högström

    Lars, fatta hur värdefull du är med det enorma jobb du lägger ner på att hjälpa diabetiker.

Lämna ett svar