Skillnaden på foder och kost.

  • Gå med ett djur till en veterinär och foder frågan kommer upp direkt.
  • Gå själv till en läkare och du får ett recept.
  • Prata med en typ1 och du får besked om att det inte har med kost att göra.
  • Prata med en typ2 och det är klart, att det har med för mycket mat och för lite motion, att göra.

Det här är inget konstigt, det är tyvärr så här det ser ut. Jag är veterinär och när det gäller djur, är det självklart att jobba med foder. Varför det inte är samma självklarhet när det gäller människor, vet jag inte. Man han har byggt upp ett nytt yrke som skall hantera detta, men de är inte i närheten av verkligheten, varken rent medicinskt eller biologiskt. Tyvärr har våra dietister ingen bra kunskap och det har försökt att förbjuda kunskap, det går mot läkare som arbetar vetenskapligt, Tim Noakes i Sydafrika är den senaste exemplet och jag är fortfarande undrande om varför de gör så. Jag vet varför de inte går att motarbeta honom med hjälp av vetenskap och det är väldigt enkelt, för han har rätt.

När något inte fungerar, då är det nödvändigt att prova något nytt, men tyvärr verkar det inte alltid gälla vården. När några läkare hittar, samma sanning, som vi som håller på med LCHF, så får de löpa gatlopp.

Det är enbart en fråga om vad du äter och det är inte industrin som vet bäst och veganer är duktiga på att sprida falsk information. Jag börjar snart att bli trött på alla som hoppar på alla nya trender, utan titta efter. Vad bygger information på och vem är avsändaren till den.
När man som när det gäller boken om bönor hoppar på en vegan myt och sedan bygger på med att det inte finns vetenskap och sannolikt aldrig kommer att finnas, då blir jag matt. Det finns studier gällande bönor, men de ger inte stöd åt bönbokens myter. Jag försöker fortsätta att vara skolmedicinare i allt detta. Jag är veterinär och har jobbat med mat till människor och foder till djur. Jag är inte någon som bara har provat på mig själv. Alla ni som äter bönor kan ni ge mig information, som har någon form av vetenskaplig hållbarhet, eller är det enbart en ny form av religion, som enbart bygger på tro.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny