Skrivet av Sektledaren.

Fanatisk LCHF ätande sekt.

Det konstiga är att de börjar att kännas som tapperhetsmedaljer dessa ord som sägs för att såra mig. Jag kan bara uttrycka det på ett sätt, jag satt fast i ett system med överkonsumtion av socker och kolhydrater. Jag drack massor av Coca Cola och jag måste haft en stark kropp, för den höll länge. Jag slutade väga mig när jag vägde 120 kg och jag ökade en hel del efter det, så av de fick jag diabetes.

Jag började som en snäll skötsam patient, provade att äta enligt Livsmedelsverkets kostråd och motionerade hårt. Men jag blev inte bättre, jag sprang ner mitt blodsocker. Det gav trotts de ingen vikt minskning. Jag fattade inget, men fick tag i Dr Bernsteins bok Diabetes Solution, den lärde mig att det var kolhydrater, jag måste se upp med. Han beskrev att man åt en sak kontroll mäter vad den gör med blodsockret. Jag blev så frustrerad av den upptäckten att jag inte kunde lita på vården, så jag levde på vatten, i en ganska lång period. Sedan började jag sortera bort värstingar. Vikten började att minska. Jag har aldrig tyckt vikten varit ett stort problem, den har bara varit irriterande. Jag fastnade på 96 kg blev sämre i min typ två diabetes, började med insulin.

Efter mitt äventyr i Thailand (rånad), började jag att ta hand om kroppen, den skulle vara i trim. Mitt huvud var som det var, men kroppen skulle jag få ordning på. Jag minskade 16 kg från juli till jul, min fru och släkt. Trodde jag höll på att dö av min sockersjuka, avmagring och död hade man sett hos diabetiker, så jag fick visa med hjälp av min blodsockermätare att jag hade kontroll på det.

Jag kunde sluta med insulin efter 10 år och jag mår bra. I perioden när jag började äta strikt, blev sidan Olydiga DIABETIKER startad. Jag har läst på och kommit fram till att den enda kost som är bra vid diabetes är LCHF. Det finns inget annat alternativ. Det här leder till en hel del käftande, men inte inne på sidan olydiga, för där får man inte vara med om man inte har god ton. Jag trodde aldrig det skulle bli så många. Jag har fått fler vänner av detta än vad jag har haft tidigare.

De som tror att ett normalt liv är den kraftigt sockrade varianten, som är det vanliga idag, har stora problem och det är enklare att kalla mig saker än att tänka efter. Det har blodsockermätare och det har maten, för att kunna testa och kontrollmäta, de jag säger.
LCHF är de enda sätet att äta för en diabetiker, som vill vara så frisk som möjligt.
I vårdens variant finns det siffror på hur mycket man försämras för varje år som går, man har ett ord för detta, de kallas Naturalförloppet.

Fanatisk freak som inte tål socker.

Kommentera

Stäng meny