Socker är inte ESSENTIELLT

Jag har efterlyst artiklar på när socker är livsnödvändig, för en människa. Jag vet själv några exempel, men det är inte jag som rekommenderar socker till alla alltid. De skulle vara spännande, att se om de som är frälsta på socker kan något. Vetenskapliga artiklar om när socker är livsnödvändigt efterlyses härmed. Speciellt glad skulle jag bli, om en dietist svarade, då kost är deras yrke. Tyvärr anser jag, att det inte gör ett bra jobb i dag.
Den andra fallgropen är skräcken för att äta mättat fett, där finns en del studier som drivits fram, av den stora medicinska bluffen för att sälja statiner. Man kan inte visa på data på att den stora vågen av medicinering, gett någon vinst på hälsan. Det börjar nu komma statistik, på att det inte fungerar, som utlovat.

Det finns bra dietister och de har en bra utbildning. Det är mer en fråga om hur mycket av fettskräcken de har och hur stark tron är på socker, som något nödvändigt. Det kan inte förklara varför eller hur.

 
En som är bara fettskrämd kan man använda.
 
En som tror man måste äta socker är inte användbar.
 
Någon som inte är fettskrämd har jag inte träffat ännu. Det är mycket svårare. att komma ur rent vetenskaplig och det är först på senare år, det kommit riktigt bra forskning om fett. Mycket av de tidiga, var kraftigt förvanskat med pengar från Amerikansk jordbrukspolitik. Man gör den forskning, som man kan få pengar för att göra. Har man läst mycket forskning, så känner man igen den.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Kommentera

Stäng meny