Socker ett förbannat GIFT!!!

Socker är ett dubbelverkande gift, som består av två monosackarider och det är glukos samt fruktos. Glukos är alla sockersjuk väldigt vana vid, det är det som ger oss högre blodsocker. Glukos är så giftigt för oss att det måste ligga inom snäva toleranser i kroppen för att inte ge skador, detta är inte hemligt för den som är beroende av att mäta blodsocker. Det gå utan att överdriva säga att glukos är ett snabbverkande gift för den som inte tål de. När det gäller fruktos är det ännu värre, då det är ett socker som hamnar i levern direkt för avgiftning och ombyggnation till glukos om det finns behov för glukos, annars blir det fett i levern. Fruktos ger samma skador som alkohol på levern (fettlever), som går över till cirros (bindvävs omvandlad lever). Fett lever är en av bitarna i typ2 diabetes.

Jason Fung skriver om detta i sin bok THE OBESITY CODE och i en studie som han nämner, visade man på förändringar på levern av fruktos, på så kort tid som 8 dagar. Levern är ett starkt organ som tål mycket stryk, men inte en ständig belastning. Detta är viktigt att ta hänsyn till.

Typ1 är inte immuna mot leverskador och leverpåverkan av socker. För man kan få en dubbeldiagnos och bli typ2 också. Det hjälper inte hur mycket eller lite insulin man sprutar, så länge man utsätts för fruktos.

Det är ytterst tveksamt om man skall använda socker, som vi gör idag. Det är varken harmlöst eller ofarligt.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar