Socker gör oss sjuka

Diabetes.

Från början hade vi sockersjuka av två olika sorter. Barn och ålders, var de två grupperna.

Åldersdiabetes var inget allvarligt problem, den drabbade gamla människor. När man la om kosten och ville få bort det mättade fettet, fick man ett fantastiskt genomslag. Sockersjuka typ2 fullkomligt exploderade och ändrades. Nu får unga människor typ2. Socker och åter socker är det som är ansvarigt för detta. Man har försökt att dölja en del av sanningen, en del socker ingår inte i statistiken som socker. Den modifierade majsstärkelsen vet vi inte hur mycket det säljas av i Sverige. När det gäller typ2 är en sockerart värre och det är fruktos, fruktos omsätts i levern och ger fettlever. Vårt vanliga strösocker är en disackarid, som består av en glukos och en fruktos. Ofta när man modifierar stärkelse väljer man att ha högre innehåll av fruktos, high fruktos corn sirup.
Läsk är en av de största farorna för socker i vätska tas upp fortare och lättare, än socker som är bundet till växtfiber. Men det gör tyvärr inte söt frukter till något hälsosamt, använd blodsockermätaren och kontrollera.

Barndiabetes behandlades med kost och insulin från djur. När man kunde tillverka syntetiskt insulin, kom ett krav från patientföreningarna om rätten till ”normal” kost och fullständig frihet från diet. Man kräver att få äta den kost som gjort att resten av befolkningen, har fått en kraftig höjning av andelen typ2 till 30% i vissa områden ännu högre.

Det har aldrig funnits så mycket diabetiker, som nu. Det är ett gemensamt ansvar att backa tillbaka kosten till vad den var innan, den blev fettskrämd. Vi måste tillbaka till de gamla antalet diabetiker. För de av oss, som blivit diabetiker kommer kravet att äta rätt bli större. För barn räcker det långt att man äter som innan 1970. För oss som kommer ihåg hur det såg ut med godis, läsk och chips, är det lätt att inse att det är mycket pengar som kommer att hålla emot. Vi kommer få se många falska produkter som försöker säga att de är nyttigare, som Pepsi true och Coca-Cola life.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny