Sockermissbrukare

Mat är ett problem.

Det är inte enkelt att inte kunna äta socker, för man blandar socker i allt. Socker lurar hjärnan att ta en bit extra, så söta saker säljer ”för” mycket. Den som producerar mat vinner på detta, för man säljer mer. Det är väldigt svårt att förstå, att det kan vara tillåtet, att blanda i ett beroende framkallad sak i maten. Socker och sötningsmedel har fått ett frislag, rakt in i vårt kök.

För att klara sig måste man laga mat, själv från grunden och man blir då behandlad som en fanatisk kuf. När man bara vill leva så frisk som det bara går, med sin sockersjuka. Det som är ännu mer tragiskt är att stora delar av vården tycker, att man skall äta som alla andra och ta mer medicin och trotts att man blir sjukare då.

Jag har diabetes och det finns nästan inget ätbart kvar att köpa, även det som borde vara ett bra val, innehåller socker. Socker har nästan aldrig någon funktion, annat än som en produkt som skall öka smakligheten. Jag skulle hellre vilja formulera det annorlunda. Socker skapar ett sug och finns med av den anledningen.

En vara säljer bättre om den ger ett sug, jag undrar hela tiden om det är bara är okunskap, eller om det är för att tjäna mer pengar. Vi måste få bort sockret från maten.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar