Sockersjuka är irriterande

Nu har jag läst de senaste dagarna, att man kan inte leva normalt med diabetes. Det är då en väldig tur att jag har sockersjuka och kan leva normalt med LCHF. På ett sätt rädda kostomläggningen livet på mig och det var min diabetes diagnos, som startade, min medvetenhet om maten. Skulle jag inte fått min diabetes, då hade jag fortsatt att feläta.

Jag vet att det var inte enklare som ”frisk” utan sockersjuka, man var trött och fet. Jag är friskare idag, som sockersjuk än vad jag var tidigare. Jag har inga avvikande mätvärde när jag går till Doktorn. Jag saknar inte alla krämpor, jag hade tidigare. Nog visar krämporna sitt fula tryne ibland, när jag felätit och fått i mig socker eller för mycket kolhydrater.

Jag har 10 år med insulin och jag kan inte se de som något onormalt att ta insulin sprutor, när man behöver det. Jag skulle inte sörja om jag fick börja ta insulin igen. Min sorg är mer kopplad till att jag skulle behövt mer kunskap tidigare och haft en sundare och friskare kropp idag. Att sköta min sjukdom är normalt för mig. Att veta vad som händer om jag feläter och veta hur jag rättar till de.

Jag har haft glasögon i stort sätt alltid, de irriterar mig ibland också, men inte så mycket att jag opererar mina ögon. Jag har däremot en massa olika glasögon, som gör att jag på ett mer vilsamt sätt för ögonen kan göra det jag vill. Jag har glasögon för operation med perfekt skärpa på patienten, för dator och bifokulära glasögon, samt vanliga glasögon. De glasögon jag använder utomhus skiftar färg och blir brunare och solglasögon automatiskt. Jag tror jag vill ha kvar mina glasögon. Jag lägger vissa dagar tyvärr tid på att leta efter mina gladögon, annars är de bara bra att ha dem och helt normalt.

Jag följet mitt blodsocker även om jag har normala värden, det gör jag för annars kan jag inte sköta mitt ätande. Man måste veta när man felätit och hur stor skada de gav. Man måste kunna testa ny mat. Lider jag av göra dessa tester, inte på något sätt.

Det är normalt att bli sjuk och det är normalt att ta hand om sig. Det onormala ligger i att tro att det är normalt att feläta och skada sin kropp. Det måste få bli normalt att sköta sin diabetes och det är inte en rättighet att fel äta ens för en frisk.

 

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Kommentera

Stäng meny