Sponsorpengar

Man brukar inte prata om smutsiga pengar, men de pengar som läkemedelsföretagen läger på patientföreningar, är inte pengar utan krav. Det är en av grunderna att jag tycker diabetesföreningarna får klara sig utan mig. Jag kan inte tänka mig att låta pengar styra mitt agerande, en lite jobbig åsikt, för mig själv. Det blir mycket gratis arbete, men jag är fristående och inga smutsiga pengar, kan styra över det jag gör.
Man använder patientföreningarna till att få in nya produkter på marknaden, inte alltid bättre än de gamla, men helt säkert mer lönsamma. Det är inte bra att en patientförening ingår i det systemet, då det inte ger utrymme att vara kritiskt granskande.
Så länge föreningarna är sponsrade är det totalt ointressanta för mig som person. Den påverkan man driver på samhället är ofta rättighets frågor till dyrare behandlingar. Jag undrar hela tiden i vems intresse. Jag tror att sponsorerna plockar hem mångdubbelt, av det som man ger föreningen i pengar.
Jag har haft funderingar på att gå in och jobba aktivt, men det är som jag ser det, inte lika effektivt, som det jag gör nu. Detta går bra så länge jag orkar.
Den Olydige Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny