Springa hjälper inte

Att hålla vikten.

Om man är tvungen att träna hårt för att hålla sin vikt är, det dax att se över vad man äter. Man kan sitta still och må bra utan att öka i vikt, om man äter vettigt. Det har inte att göra med om man rör sig för lite, att man blir fet, det är en kost fråga.

Socker och snabba kolhydrater ställer till det. Man får en kraftig insulinutsöndring som sänker blodsockret för lågt, vilket ger en kraftig hunger som gör att man inte klarar sig, om man inte i stort sätt äter hela tiden. Äter man inte de som ger insulin utsöndring och högt blodsocker är det inget problem att inte äta, för man blir inte hungrig då blodsockret ligger stabilt.

Det intressanta är att man ändrar inte strategi, när det inte fungerar utan man provar igen och väntar sig ett annat resultat. Det finns människor som jobbar med kost som hålet på i hela sin yrkes karriär utan att lyckas. Man kan tycka att definitionen på vad en idiot är stämmer väldigt bra här. Gör det en gång till och förvänta ett nytt resultat.

Är kolhydrater i kosten en ny kunskap, knappast Linné skrev om skillnader mellan lappar och skåningar och att de berodde på kosten. Banting, Donaldson och Atkins med många fler har jobbat med kolhydrat reducerad kost, med bra resultat. Det är en bristande vilja att läsa och tänka som gör att man måste prova en gång till….

Nu har man sagt att de inte går att gå ner i vikt, så man övergår till att skära bort friska organ och gör människor till mat krymplingar. Jag kan bara inte förstå att vetenskapen lyckas att skapa sådana ”monster”.

Den Olydige Diabetikern Lars Lindblom

Detta inlägg har en kommentar

  1. Att göra om försöket kallas att verifiera ett forskningsresultat Att man sedan vill satsa pengar och resurser på att verifiera verifikationen måste nog betraktas som penga- och resursslöseri.
    Att sedan inte dra slutsatser av sin forskning verkar vara det som utmärker en forskare.Forskning går ut på att bevisa en hypotes vilket inte går enligt Popper.
    En vetenskapare letar efter att falsifiera en hypotes. Kan man falsifiera en hypotes med endast ett enda exempel faller hypotesen och vetenskaparen har lyckate och ställer raskt upp en ny hypotes baserad på ben gamla och den nya kunskapen tillsammans.

Lämna ett svar

Stäng meny