Statiner

Vad var först hönan eller ägget (statiner).
Man blir ibland förvånad över vad pengar kan göra med verkligheten. Man kan manipulera sanningen med hjälp av pengar. Nu kommer jag att berätta min tolkning av vad statiner och kolesterol mätvärdena har för betydelse.
Man har massa ämne och nivåer på olika saker i kroppen, vissa är enkla att mäta. Ancel Keys åkte runt och mätte kolesterol, som han ansåg orsakade åderförkalkning och hjärtsjukdom. För att få sitt resultat fuskade han detta avslöjades redan 1956, men man fortsätter fortfarande att tro att det är sant.
Man påstod att mättat fett höjde kolesterolet, men inga studier har kunnat visa detta. Man löste de problemet med att enas om att det var så, man träffades ett gäng vetenskapsmän och beslutade att man hade rätt. Mättat fett höjer kolesterolet, de råder enighet om den ”kunskapen”.
Man hade i krigsbyte från Tysk kemiskindustri fått med ett ämne som sänkte kolesterol. Ämnet var väldigt effektivt på att sänka kolesterolet.
Man hade från början ingen sjukdom, men man hade en medicin och möjlighet att mäta resultatet.
Efter ett tag började det bli problem med att säga kolesterol är farligt, för när så många åt medicin och inte antalet hjärtinfarkter sjönk, var man tvungen att trolla med siffror. Man delar in människor i olika åldersgrupper och letar samband. För kvinnor hittar man inget samband, men det skrivs ut statiner till kvinnor ändå. Det fanns svaga samband bland medelåldermän, men man skriver ändå ut till alla åldersgrupper.
Statiner är den mest lönsamma medicinen idag och jag är väldigt tveksam till att den har något positivt att ge en patient. Men med reklam och pengar kommer man väldigt långt.
Läs bipacksedeln till all medicin, som du äter. Statiner har en mängd biverkningar och biverkningarna är av de slaget som tar bort livskvalitén. Man hade en stark medicin och behövde bara skapa en sjukdom, för att tjäna pengar. Man hade en teknik att visa att det påverkade kolesterolet, men man har aldrig lyckats vissa att det hjälper (för alla). Man har på alvar diskuterat att blanda statiner i dricksvatten för att de var så bra. Den enda vinnaren i detta är den som tillverkar medicinen.
Varför kan inte läkarna själv ta i detta, jag kan inte se annat svar på detta att de vinner ekonomiskt på att fortsätta, som de gör.
Ingen kan tvinga någon att äta medicin, vi har kvar möjligheten att ta ett personligt beslut att säga NEJ tack. Men det måste bygga på en personlig kunskap, inte på att jag skriver detta. Men det finns all anledning att ifrågasätta statiner och de positiva är att de flesta blir av med en massa biverkningar och mår mycket bättre, när det slutar ta dem.
Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar