Stress

Den nya grejen är stress, man startar med kost rådgivare, passerar livsstil och börjar nu med stress. Jag blir allvarligt orolig och jag tycker inte det är kul längre. Jag hoppas inte för många satsar pengar i detta. Det börjar mer och mer bli ett pyramid spel. Där den som är först med att dra igång en ny trend, är den som kan plocka ut pengar. Jag undrar redan nu vad skall nästa steg bli.

Snälla alla gå inte på detta och lägg inte pengar på dem.

Jag skall snart sluta helt och läsa vad kostrådgivare skriver. Man har ingen kunskap i allmän fysiologi och är farliga för sin omgivning.

Man får inte blodtrycksfall av stress, stress höjer blodtrycket. Stress är ett okontrollerat påslag av sympaticus, det kallas även ”fight and flight”. Kroppen sänker inte blodtrycket för att göra klar kroppen klar för strid och flykt. Jag vägrar även att tro att ägg utlöser detta, snart blir jag tvungen att hela tiden skriva namn på de personer, som har sådana jätte brister i sin kunskap. Det är synd om dem som betalar för råd av så låg kvalité. Jag vet av vem och var det är skrivit.

Jag ser efter mina vänner, ge dem inge råd som inte bygger på fakta. Jag har inget behov av att vara älskad av människor, som skadar andra genom att leka ”doktor”. Jag hade hoppats på att LCHF skulle slippa denna svans av idioter, men det är alldeles tydligt, att det är ”duktiga” på fel ställen.

Kunskap bygger på fakta och fakta är sådant som händer på samma sätt varje gång man provar, att göra om det. Men det finns en tro att man kan bota med åsikter, åsikter går aldrig att visa praktiskt hur de fungerar. det är enbart en tolkning och en tro hur det fungerar.

Jag hade tänkt låta dem vara ifred, men jag har upptäckt att det går inte. För mig är detta en katastrof och för alla sockersjuka är detta något vi inte behöver. Jag kan finna mig att slåss med mycket och jag tänker nu ta denna striden. Kostrådgivare som är bra och seriösa finns mitt i denna röran. Men mitt råd är idag är ändå, undvik om du inte vet, med säkerhet att de vet vad de håller på med.

Jag tror det behövs ett bransch organ när det gäller kostrådgivning och det behövs ett gemensamt kunskaps test för alla. Idag kan vem som helst utbilda och dela ut kursintyg. Ni kan få ett intyg av mig för en mycket billigare peng, då jag äger en färgskrivare och en dator. Nu tycker jag inte det är lösningen att göra det ännu mer oseriöst, utan nu skall jag in djungeln och röja.

Jag skall utbilda hjälpare, till en mycket lägre kostnad, inte i tron att någon skall kunna leva på det och tjäna pengar. Utan enbart för att få ut mer kunskap, som inte håller samma låga kvalité som en veckotidning. Jag har även hittat seriösa utbildare i denna soppan, men jag tänker inte börja att sortera i detta. Jag tänker att lära fler mer om hur en kropp fungerar, så får de som vill jobba som rådgivare, mot ersättning och leva på det, själv hitta sina utbildningar.

Strikt LCHF ger alltid lägre blodsocker för en typ2. Stress höjer blodtrycket. Ägg ger inte blodtrycksfall genom att det är stress för kroppen.

Det som gör det besvärligt är att detta är personer, som borde jobba på samma sida som mig och skapa möjlighet att äta sig friskare. Nu blir det snarare så att de enbart blir ett ännu sämre alternativ till vården. När jag hamnar i läget att det inte går att vara tyst längre, för att de säger bara dummar och dummare saker. Det förstör för de sockersjuka som har täta kontakter med vården, genom att deras okunskap blir ihop blandat, med det vi gör, som ger mätbart positiva resultat.
Jag har en lång utbildning, och jag har ett yrke, som har kunskaperna som krävs. Jag är en väldigt stolt veterinär. Det ställer till problem, för jag vet en massa saker som man inte kan lära sig på en kort kurs. Jag tänker försöka fortsätta att hålla mig på sanningens smala väg.
Jag kommer att bli tvungen att leva på det jag gör och inte enbart ha detta som en förlust affär. Jag hoppas det inte kommer göra mig till en ekonomisk skitstövel, som gör allt för pengar. Jag kommer aldrig att tigga pengar, utan jag skall försöka sälja hjälp till själv hjälp. Kurser om hur insulin fungerar vid fasta. Hur man lagar mat, som inte höjer blodsocker. Olika sätt att äta sig friskare. Till sist även hur man fixar övervikt (även om jag har svårt för rena bantare).

Lämna ett svar

Stäng meny