Studier på befolkning

Man gör stora studier på befolkning och det finns en logisk kullerbytta i detta, en liten studie som hittar något är ofta bättre än en stor som hittar något. Är det så att det åt flera hundratusen människor, för att kunna se ett samband är detta samband mycket svagare. Så antalet ger inte en ökad säkerhet i att man har rätt, det ger enbart en större sannolikhet att man hittar svaga samband.

När man gör en studie, på en befolkning som äter som den vill är man helt utlämnad till de frågor som ställs. Sedan kommer nästa problem vill de som svarar komma i en bättre dager än vad de verkligen är.

Sedan är olika saker alltid kopplade, äter man en del saker följs de alltid av ett vist tillbehör. Väldigt ofta är detta tillbehör Coca-Cola i USA och andra länder. Stora muggar med krossad is. Eftersom jag själv länge försökt lista ut vad socker gör med min kropp, har jag upptäckt att man väldigt elegant studsar för bi detta. Om Coca-Cola är boven, så följs den boven nästan alltid av kött i form av hamburgare och korv. Man kan till och med komma ett steg till processat kött följs av mer Coca-Cola än icke processat kött. Hur många dricker vatten på McDonalds.

Om dessa företag med mycket pengar slänger in grus i det vetenskaplig maskineriet, så fungerar det inte lika bra. Men man kan använda det om man tittar efter kopplad vanor. Man kan få samma koppling till läsk när det gäller andra ohälsosamma vanor jordnötter, chips och godis.

Titta på hur grupperna av livsmedel är sammansatta och använd er egen kunskap, så ser ni snart att forskaren är en nörd, som inte har mycket av en sann verklighetsbild.

Jag kan enligt de jag skrivit tidigare aldrig bevisa att jag har rätt, men jag kan bevisa att de har fel. Det behövs bara en svart svan, så är inte alla svanar vita.

Lämna ett svar