Ta ett personligt ansvar.

Utan personligt ansvar

Alla som har en kronisk sjukdom, kan med hjälp av intresse och läsande, väldigt snabbt passera den kunskapsnivå vården har. Vad skall man nu använda detta till, helt klart för att må bättre själv, men även för att se till att utveckla en bättre vård och för det krävs kunskap.

Som diabetiker har man ett stort problem och det är kosten och de råd som ges. Man hade innan insulinet kom, jobbat utifrån den möjlighet som fanns då, nämligen att undvika kolhydrater. Det gick inte så där lysande, för det som var helt utan insulin produktion, de dog. Men det bedrevs forskning, som finns kvar och det som gör mig besviken, är att man säger till oss som inte äter kolhydrater och har diabetes, att man vet inte konsekvenserna av LCHF. Vilket inte är sant, man vill bara inte läsa det som finns.

Professor Petrén i Lund kom ut med sin bok om diabetes samtidigt som insulinet kom, tyvärr är den på Tyska som var vetenskapens språk i Sverige då. Han säger att en kombination av kost och insulin skulle leda till ett sunt liv, för den som har diabetes. Sedan halkade råden helt fel, det blev en fråga om ”rättighet” att äta som alla andra.

Man använde inte insulin till att ge stora hälsovinster, som man borde ha gjort, det blev en fråga om en rättighet för diabetiker att äta som en ”normal” person. Den normala kosten gjorde att man fick alla dessa komplikationerna av sin sjukdom, helt i onödan.

Jag anser att vi har en skyldighet mot oss själva och våra anhöriga, att leva så att vi blir så friska som möjligt. För att det skall gå måste vården sluta med sitt försök att göra oss ”normala”, jag behöver inte vara normal, utan jag är nöjd med att vara friskare.

Behöver man bli sjukare för varje år som går och riskera att bli blind. Jag börjar bli mer och mer säker på att det behöver man inte. Man kan bli friskare, men sin avskydda diabetes har man kvar.

Vi är olydiga för vi lyssnar inte på vårdens sjuka kostråd, som bara gör oss sjukare.

Den Olydige Diabetikern

Lämna ett svar

Stäng meny