Trygghetssystemen sviker oss

Att vara sjuk är ett problem, som är stort. Man kan vara olika sjuk och ha olika problem, men tyvärr har vi ganska snart ett problem, som inte borde finnas. Försäkringskassan är det största hindret, för att lösa problem. Man bygger upp regeltolkningar, som gör det omöjligt, att få hjälp.

Det behövs en omstart eller nystart.

Vi hade ett system av trygghet i Sverige, där egentligen ingen var motståndare till, att de som kan jobba skall ta hand om dem, som inte kan jobba. Sedan har man sakta men säkert sparat sönder systemet. Jag blir rädd, när jag läser vad försäkringskassan skriver och jag undrar enbart en sak, om det överhuvudtaget går att få ett gynnande beslut. Man kan jobba om man kan gå på lönebidragsarbete. Från aktiv veterinär till Samhall. Var det detta vi skulle få av trygghet.
Jag har en fördel, jag kan koncentrerar mig och jobba i cirka 20 minuter, sedan är jag kass. Nu använder jag de 20 minuterna, till att skriva och världen av tokiga byråkrater, skall vara glada, att jag inte är frisk och jobbat 16 timmar varje dag, som jag tidigare gjort i långa perioder av mitt liv.

Ge mig ett friskt år.

Jag behöver mer kraft att göra saker, än vad jag har. Nu har jag kvar en egenskap, som gör mig svår. Jag har inga hemligheter. Jag kan tänka mig att lägga ut allt. Jag skäms inte för att jag inte kan jobba normalt längre. Att organisera fram hjälp, skall nog gå denna gången också.

Ni som behöver draghjälp, ta gärna kontakt med mig. Är vi många blir vi starkare.

Lars Peder Lindblom

Lämna ett svar