Typ1 är rädda

Jag har upptäckt att de mest självklara saker som rör insulin och hur det verkar, kan få typ1 att skicka hat och hot. Nu vet jag att det bygger på okunskap och rädsla så jag tar det inte så hårt. Okunskapen får man från vården.

 • Normala blodsocker är för lågt.
 • Känningar får man för att man ätit för lite
 • Det är farligt att ta bort socker ur maten för det behöver hjärnan
 • Man kan inte fasta
 • Ketoner är livsfarligt
 • Insulin är ett naturligt hormon
 • Barn blir små växta om de inte får kolhydrater

Jag vet att jag inte får skriva

 • Känningar får man av att man tar mer insulin än man behöver
 • Man behöver inte ligga högre i blodsocker för att ha marginal
 • Normalt blodsocker gör att man mår bättre
 • Insulin är en medicin och ett syntetiskt hormon
 • Ketoner blir det när man bränner fett och det är nyttigt och naturligt, men ketoacidos är farligt
 • Barn blir inte små växta av LCHF
 • Att äta det man inte tål är bara dumt, för det gör att doseringen av motgiftet insulin, blir svårare att dosera
 • Alla människor behöver insulin för att överleva, ingen har någonsin påstått något annat
 • Typ1 kan ha en liten restproduktion av insulin, som gör att det kan överleva utan insulin, men det är inte önskvärt, då alla skall må så bra som möjligt

Jag tycker det är intressant att de allra värsta personerna med minst kunskap, brukar höra till gruppen föräldrar till barn med typ1 diabetes. Man bedriver häxjakt på föräldrar som har barn som äter LCHF och anmäler dem, för det borde inte få ha barn. Nu tycker jag detta är bara sorgligt och jag har hjälpt flera rädda föräldrar med läkarkontakter och råd. Jag kan gå med på att vara en fanatisk sektledare om ni bara slutar hata och hota. Jag tyckte det var nästan lite lustigt att bli kallad barnamördare. Först måst jag ha ihjäl någon innan det kan bli frågan om mord och jag har inte hört någon som dött av socker brist, men överdos av insulin finns det flera som dött av.
Nu vet jag med, stor säkerhet att jag får några meddelande igen, som inte är kärleksbrev och jag börjar ta det med jämnmod och inte bli arg. Det är stackars rädda människor som drivs av okunskap och skräck.

Den Fanatiska Sektledaren Lars Lindblom

Lämna ett svar