Typ1 diabetes och insulin

Ingen som kan något, påstår att man kan leva helt utan insulin, även om man äter strikt LCHF.

Det viktiga är inte att kunna sluta med insulin, det viktiga är att sänka behovet av insulin. Från ha en sjukdom där allt bara gungar och svänger får man en stabil sjukdom, med hanterbara blodsocker. Många behöver ta mindre än hälften av det insulinet de tog tidigare och en del klarar sig på enbart långtidsverkande insulin och tar enbart stöd i snabbverkande insulin vid behov. Det är dessa typ1, som kan berätta om skillnaden, det kan inte jag (typ2). Jag är när det gäller detta, enbart en rådgivare, med medicinsk kunskap. Jag vet att det har blivit ramaskri tidigare när jag skrivit, om typ1.

Jag vet att jag måste skriva, för vården ger korkade råd som gör att man blir sjukare. När man hjälper någon som haft diabetes i 50 år och den person undrar varför ingen sagt detta tidigare och att man äntligen kan leva, nästan normalt. Jag skall ta mig tid att följa alla, som vill ha extra stöd på PM, precis som jag gjort hela tiden tidigare. Det måste bli en rättighet att få äta sig friskare och även en typ1 kan fasta, om man har ordning på sitt användande av insulin. Nu blir det väldigt speciellt att inte äta hela tiden och inte ha behov av mellanmål. Ta kontakt om ni vill ha hjälp.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar