Typ2 utan medicin

Jag har i lite mer än fyra år drivit grupper på Facebook och jag är inte en person, som ställer höga krav på omgivningen. Nu måste ni läsa att detta enbart gäller typ2 och inget annat. Typ2, kan på kost bli helt medicin fri och jag är inte ensam, om att säga det. Kan man ge garantier på medicin frihet, så är svaret helt klart nej, då skadorna kan vara för omfattande. Men målet och drömmen om ett friskare liv, måste få innefatta att ta bort de mediciner, som man inte behöver. Mediciner som enbart döljer symtom, på dålig kost. Obs!!! detta gäller enbart typ2.

Varje gång jag skriver om detta är det någon glad idiot, som får moralisk hicka och säger att jag inte får skriva så. Jag är en av dem som dragit ner och tagit bort nästan all min medicin och i gruppen är vi många med samma erfarenhet. Anledningen att jag blir så arg, på dessa typ1 som lägger sig i utan kunskap och förstånd, är att jag vet, att de flesta av typ2 kan bli nästan helt fria från medicin. Detta är grunden till inte alla överger gruppen, när jag blir arg för femtielfte gången. Jag kan inte ha, icke läskunniga typ1 kvar i gruppen, trotts att jag kan hjälpa dem också, den som attackera, hela tanken bakom att kost har med kostorsakade sjukdomar att göra. Jag hjälper dem som vill ha hjälp och jag kan inte sluta säga, det jag vet är sant. Det flesta typ2 blir medicin fria och det inkluderar även medicin mot sekundär sjukdomar, som kommit som följd av diabetesen. Jag vet att inte alla garanterat blir medicin fria, men alla kan få ett mycket bättre liv. Jag har väldigt svårt att tro att det finns en absolut rätt, att skriva vad man vill i dessa grupper på Facebook. Jag omger mig med admin, som har väldigt olika bakgrund och när de säger STOPP, så gäller det. Gruppens storlek är inte det, som styr vad jag gör eller inte gör, jag trodde när jag startade att den kunde bli jätte stor grupp, kanske så stor som 500 st. Nu fick jag fel, men gruppen var den första LCHF gruppen för diabetiker i Sverige och med en syster grupp i Norge, täcker vi idag in ett stort område. Många medlemmar i Finland och Danmark också.

Gruppen skall inte ersätta vården och deras sprutor och piller, men vi har ingen skyldighet att göra reklam eller marknadsföra deras lösning. Jag har bara ett mål det är att lära så många som möjligt, vad man kan göra, genom att välja vad man inte skall äta. Ger man sig på en utbildad kock, så ger man sig på den viktigaste kunskapen vi har i gruppen. Hur skall man kunna äta om ingen kan laga mat, som gör att maten bara blir helt underbart god.

Mediciner kan vi mycket om, tyvärr mer om de negativa effekterna och kanske inte lika mycket om de positiva. Vi håller inte på med den biten, annat än som information. Jag tror att aptitsänkande läkemedel, som exempel inte kan konkurrera, med det vi gör och vi behöver inte syssla med dessa mediciner. Jag kommer fortsätta att ta mig rätten att göra det jag tror är bäst och jag kommer fortsätta att läsa all text. Jag tror det är få som lägger lika mycket tid på kost och diabetes, som jag gör och det beror på att jag inte kan arbeta längre.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Detta inlägg har en kommentar

  1. Jag vill gärna beskriva vad jag gjort med min diabetes typ 2. Jag har reverserat den fullständigt och det gjorde jag på mindre än 10 månader under år 2012 med enbart hjälp av lågkolhydratkost, inga mediciner eller annat hokus pokus, alltså bara bra kost. Vill ni i detalj läsa om min resa så rekommenderar jag dig att läsa på min blogg om detta. Läs gärna inlägget https://mabramat.se/reversera-diabetes-typ-2-med-lchf/ och https://mabramat.se/min-halsoresa-har-uppmarksammats-hos-kostdoktorn-se/

Lämna ett svar

Stäng meny