Vad är en feminist?

Vad är egentligen en feminist och varför existerar ens begreppet? Jag får ofta frågan om jag är feminist och svarar alltid nej för det är inte något jag identifierar mig som, det är inte något som någon borde identifiera sig som för det är så orimligt korkat. Varför ska man behöva säga att man är feminist för att man anser att kvinnor har samma rätt till saker som män har? Och varför används det någonsin som ett skällsord? Åh, nej, jag tycker att kvinnor borde få samma lön som män och kunna gå med orakade ben utan att få dömande blickar, fan va hemsk jag är.

Jag har tillbringat en dryg vecka nere i Italien med en kille och jag är så oerhört upprörd. Var vi än varit, vad vi än gjort så har de utgått från att han betalar och allt sånt. Jag är den med pengarna, jag är den med hotellbokningarna och allting. Han följer bara med men ändå ger de honom notan, rumsnyckeln, allt. När vi stod på flygplatsen idag och jag skulle checka in hunden som skulle flyga i lastutrymmet så hade jag alla papper, jag betalade och löste allting, han stod bredvid och väntade tyst på att jag skulle lösa allt och tro fan att det nu står hans namn på bagagelappen, även min. Flärpen de sätter på boardingkortet för hundens bagagelapp sitter självklart på hans kort. Jag är inte feminist men för i helvete, jag blir riktigt upprörd.

Beställde vi drinkar så körde jag Long Island genomgående medan han drack Piña Colada och dylikt, inte en enda gång var de på väg att ställa ner glaset framför honom innan han uttryckt att den var till honom. Allt blev väldigt mycket smidigare när jag hade kläder utan fickor och han då bar omkring på min plånbok och då kunde betala allt men jag är ändå upprörd. Jag löste allt, mitt namn stod på alla bokningar och alla pengar var på mitt kort men ändå var det mannen som skulle betala, oavsett om det var fancy restaurang eller litet café.

Sverige är väldigt jämnställt i jämförelse med andra länder men det räcker inte. Bara för att man är bättre än de som är dåliga så innebär det inte att man är bra. Den dagen folk inte har en anledning att kalla sig själva feminister så är vi bra. Då kan vi vara nöjda. Men att folk har ett behov av att kalla sig själva feminister måste väl innebära att det finns människor som inte anser att alla ska vara jämnställda? Uppenbarligen då könen inte är jämnställda, inga av dem. Nej, jämnställdhet innebär inte att män ska få det sämre, att kvinnor ska tjäna dubbelt så mycket med alla förmåner som finns eller att alla andra könsidentifieringar ska få förtur till allt. Det innebär att alla ska vara på exakt samma nivå.

Lämna ett svar

Stäng meny