Vad är sant och vad är falskt

  1. Mindre kolhydrater är alltid bättre
  2. Mer fett är bara bra

När det gäller kolhydrater, skulle jag vilja säga ja, men det visar sig att en del typ1 inte verkar må bra på allt för strikt kost. Rent generellt borde inga kolhydrater vara bäst, men av någon grund finns det undantag och jag har ännu inget svar på varför. Jag är helt övertygad att det finns en förklaring. Jag har bara ingen möjlighet att hitta den nu. Annars kan de vara, så att det finns någon forma av ”gräns”, som man inte kan gå under. För att reda ut detta, skulle jag behöva veta mycket mer om maten de äter, än vad jag gör idag. Jag har en känsla av att det är mest problem, hos de som väljer att äta vegetariskt. Nu vet jag inte detta, men jag kan se problem med att äta lite kolhydrater och behöva få i sig det nödvändiga från växter, som är en kolhydrat källa. Jag tror inte det är i första hand handlar om brist på kolhydrater, som gör att man mår dåligt, utan det är något annat, som hamnar under en kritisk nivå, när man minskar på kolhydraterna. Det är inte lätt att försöka hålla isär vem som är vem och inte ge fel råd, stor skillnad på en vegetarians kost och min kost.

När det gäller fett så är det så att vi måste ha energi, vi kan inte leva utan. Fett har även en annan underbar egenskap, att höjer man mängden fett i kosten så sjunker blodsockret (Docent Ralf Sundberg Forskningsfusket!). Man kan studera detta på sig själv, man kan ändra lite och se vad som händer. Mer fet, lägre blodsocker och detta är ett problem att säga, för jag skrämmer många när jag skriver så. Mer fett ger en sockersjuka under kontroll, jag vill inget hellre än att ni testar, även om syftet är att ni vill bevisa att jag har fel. Fråga er blodsockermätare, vad som är bäst för just den kroppen du har hand om.

Lämna ett svar

Stäng meny