Vad är sant.

Jag börjar känna mig som en fossil i LCHF rörelsen, då jag varit med en stund och inte ändrat mig. Det som fungerar, är det som hela tiden gällt för mig. Nu verkar det som väldigt många tappat styrningen och vill hitta något nytt och helst tjäna pengar på det man gör. Mitt problem är att min hälsa begränsar mig, vad jag orkar göra och skriva.

Kostråden som delas av myndigheterna är anpassade till att livsmedelsföretagen skall tjäna pengar. Det är så uppenbart att det är så och det tar inte många minuter på internet, så kan man hitta stora skandaler. Sedan har vi som följd av detta fått en yrkeskår av dietister, som tror på myndigheternas råd, som det vore en vetenskaplig sanning. Tyvärr finns det ingen sanning bakom.

Fett skräcken bygger, på studier om kolesterol, som inte håller måttet och man hävdar även att mättatfett, skulle vara extra farligt, trotts av de mesta fett i vår egen kropp är mättat. Extra farligt skulle animaliskt mättatfett vara, samma som vår kropp är bygd av. Salt och begränsningen av intag, verkar inte ha kvar sitt vetenskapliga stöd längre.
Socker skall vi äta trotts att behovet av socker i kroppen är noll. Socker är inte livsnödvändigt för oss. Frukt med högt socker innehåll hyllas som nyttigt. Jag kan inte se annat, än att det är dax att skrota de råd som ges.

Sedan kom kriget mot LCHF. Dietister anmälde läkaren Annika Dahlqvist för icke vetenskapliga råd om LCHF. Annika vann och fick rätt. Efter det anmäldes Professor Tim  Noakes i Sydafrika av dietister för ett Twitter inlägg och han tog en lång kamp i rätten och vann.

Australiska ortopediska kirurgen  Dr Gary Fettke’s yrkesroll och legitimation att jobba som läkare, är inte längre hotad. (The Australian Health Practitioner Regulatory Agency (AHPRA) recently cleared Fettke of any misconduct over his opinions on nutrition.)

När vetenskap prövas i domstol, då förlora de officiella kostråden och LCHF vinner.

Det som är jobbigt, är när vi sakta börja vinna mark och LCHF blir accepterat, så måste en del vimsa vidare och hitta något bättre, utan vetenskapligt stöd. Jag är nöjd med det som fungerar och kan tänka mig, att fortsätta säga samma sak en gång till. Jag har den 19 oktober gjort det i 5 år, det var då Olydiga startade.

Den Olydiga

Lämna ett svar

Stäng meny