Vad kan man äta

Mat är ett problem.

Det är inte enkelt, att inte kunna äta socker, man blandar socker i allt. Socker lurar hjärnan att ta en liten bit extra, så söta saker säljer ”för” mycket. Den som producerar mat vinner på detta, för man säljer mer. Det är väldigt svårt att förstå att det kan vara tillåtet, att blanda i en beroende framkallande saker i mat. Socker och sötningsmedel har fått ett frislag rakt in i vårt kök, trotts att det inte behövs i maten.

För att klara sig och så måste man själv laga maten från grunden och man blir då behandlad som en fanatisk kuf, beroende av detta. När man endast vill uppnå, att leva så frisk som det bara går med sin sockersjuka. Vad som är ännu mer tragiskt är att stora delar av vården tycker, att man skall äta som alla andra och bara ta mer medicin och bli sjukare, för varje dag som går.

Jag har diabetes och det finns nästan inget ätbart kvar, även det som borde vara bra val, innehåller socker. Socker har nästan aldrig en funktion i maten, annat än som en produkt som skall öka smakligheten. Jag skulle hellre vilja formulera det annorlunda. Socker skapar ett sug och finns med av den anledningen.

En vara säljer bättre om den ger ett sug, jag undrar hela tiden om det är bara är okunskap, eller om det är för att tjäna mer pengar på oss.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar