Vad kan man göra.

Ögon botten fotografering.

Jag tycker att den som med säkerhet hävdar att man inte får skador på ögonen som diabetiker längre, borde fundera på varför samhället, med sin begränsade resurser, lägger så mycket pengar på kontroll av diabetikerna ögon. Jag har fördelen att jag går till en privat ögonklinik, en gång om året.
De är väldigt nyfikna på vad jag håller på med när det gäller kost (LCHF). Man pratar länge med mig och dessa två ögonläkare specialister inom området, litar jag på.

Då 80% av diabetiker har kärl förändringar, innebär detta, att det enbart är 20% som sköter sin diabetes. Bland det 20% får vi även ta bort de som tål att ha höga blodsocker utan att få skador på ögonen. Så mellan 80-90% av diabetikerna missköter då sin diabetes.

Gör patienten ansvarig för skador, är en enkel lösning, som tyvärr inte fungerar. Har du fått skador, så har du sannolikt inte skött dig. Detta är ett väldigt farligt sätt att se på ögonskador, då den skötsamme alltid blir oskötsam, när han/hon får skador. Skador på ögonen och diabetes är tyvärr följeslagare och det enda man kan göra för att öka sina chanser, är att ha så normala värden på sitt blodsocker, som det bara går. För att få så normala värden, krävs det att man drar ner på intag av kolhydrater. Det går inte utan att ändra kosten.

Jag följer med stort intresse, försvaret för socker och kolhydrater, som vissa sockersjuka håller på med.

Jag tycker fortfarande att ni SKALL läsa Diabetes Solution av Dr Richard K. Bernstein.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

 

Detta inlägg har en kommentar

  1. Min läkare brukar säga att jag har valt bra föräldrar eftersom jag inte har några skador efter 43 år med d1? Jag kan ju inte påstå att jag skött mej till 100%, särskilt när jag inte hade någon möjlighet att själv kontrollera blodsocker och räkna kolhydrater så attdosrn blev rätt

Lämna ett svar

Stäng meny