Vad skall vi göra med socker

Inte äta socker under några som helst omständigheter.

Visst är socker sött, gott och ger en välbehags känsla. Tyvärr så är det även det, som driver fram de moderna välfärdssjukdomarna. Socker är inget man behöver, det går att ganska lätt att komma till ett noll intag, när det gäller det vanliga vita sockret. Tyvärr så finns det många fördelar för de som tillsätter socker, väldigt många kan inte sluta äta sötade produkter, man äter onödigt mycket. Nu finns det nya och ännu värre produkter, som är tillverkade från stärkelse och dessa kan ha väldigt många olika namn.

Glukos är det vi mäter i blodet och tyvärr är det inte det enda som finns i socker. Fruktos den andra sockret, som på många sätt är värre, för det hanteras av levern och är en av de stora orsakerna till icke alkohol beroende leverförfettning. På många sätt hanterar kroppen fruktos, som något giftigt och det är leverns uppdrag att få bort det.

High fructos corn sirup, den billigaste varianten, är den som är sämst. Tänk på att det är den vi ger till barn som godis. På något sätt måste vi bryta detta, billigt är inte bra när det gäller det vi inte borde äta alls. Fega politiker, går livsmedelsindustrins ärende och vill inte ha punktskatt på socker.

”Kunderna vill ha socker i fryst kycklingkött.” Man mörar kyckling med olika kryddblandningar och låter en testpanel smaka. Eftersom socker ger en kick i belöningssystemet i hjärnan, så kryssar man för att socker ger bäst kyckling. Frågan är då, är det verkligen det kunden vill ha. Jag vill ha kött när jag köper kött. Denna typ av tillsats av socker borde inte vara tillåten. Köttprocent står på nästan all fryst kyckling och resten är vatten med kryddor. Dessa produkter borde få ligga kvar i butiken. Kan vi inte få vettiga regler, så får vi sluta köpa produkter, så det försvinner på grund av att det inte går att sälja.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny