Vänner är viktigt

Pulverdiet

Man köper pulver för dyra pengar i tron att det skall lösa allt. Jag är inte bara lite skeptisk, utan ganska vantroende när det gäller pulverdiet. Jag ser bara ett syfte det att den som tillverkare det kommer att bli väldigt rik. Varför skall man köpa pulver när mat fungerar.

Jag tror att det skulle bli billigare om man skippar alla dessa konstlade produkter. Det är bättre att bara finna sig i att det finns inga enkla snabba vägar, till ett sundare liv. Jag tror inte det är ”riktig” mat som dödar oss och gör oss feta och sjuka. Det är skräpmat med transfetter och högt innehåll av kolhydrater (socker), som är problemet. Jag kan inte se att pulverdiet har en plats i ett sunt liv.

Jag önskar bara att vi skall nå fram med kunskapen om hur man äter för att gå ner i vikt, utan att plåga sig eller att vara hungrig. Det konstiga är att det fungerar även utan motion. Man mår bättre och blir piggare. Visst det låter som en hitte på metod, men det är enkelt. Allt som höjer blodsockret är negativt att äta. Blodsocker ger mer insulin och insulin gör att vi lagrar energi, som fett. Får man ner nivån på insulinet försvinner vikten och fett lätt.

Sedan kommer den stora diabetiker skräcken ketoacidos som man kan få vid högt blodsocker och insulin brist. Det var oftas så att man upptäckte typ1 diabetiker genom att de fick ketoacidos. Det är ett farligt tillstånd och de uppkommer när kroppen skriker efter energi, för utan insulin kan inte kroppen använda glukos från blodet. Levern börjar i panik tillverka ketoner som är den alternativa energi källan. Det är bara det har man högt blodsocker över 15 och inget insulin i systemet så blir det för mycket och kroppen blir så försurad att man kan dö. Det är insulin som är bromsen på keton produktionen.

Som jag äter med nästan inga kolhydrater (smältbara) så bildar kroppen ketoner, som fungerar som energi. Jag upptäckte vid ett läkarbesök, att vården inte var van vid detta, det utbröt panik, jag hade 3.4 i ketoner. Jag var väldigt nöjd med det, för det visade att jag gick på fettdrift. Tyvärr är min kropp så trasig att jag nästan inte klara kolhydrater, men jag fungerar skapligt om jag undviker att äta det jag inte kan hantera.

Man skall ha helt klart för sig att det är inte rumsrent att inte äta kolhydrater och jag som är en svår sockermissbrukare har återfall. Hjälpsamheten och förståelsen från omgivningen är inte stor. Alla väntar på att den stora katastrofen skall inträffa. Men det blev inte så utan det verkar som jag kan klara mig utan insulin (typ2). Visst är det guld värt att inte behöva tänka på det och jag kan äta bra ändå. Men jag är socker missbrukare, så jag kan inte äta sött, för då har jag minst tre dagars helvete innan jag kommer på fötter igen. Det här är ett livslångt LCHF ätande jag har framför mig, men det går enklare med alla mina nya vänner i Olydiga.

Den Olydiga Diabetikern

Lämna ett svar