Vården ger sockersjuka en omöjlig uppgift

Låter man någon äta enligt livsmedelsverkets kostråd, då har man skapat en helt olöslig situation. En frisk blir sjuk av råden och en sockersjuk, dör långsamt av dessa råd.

Jag tycker att det är dax för en sannings kommission, där man plockar in råden inför en domstol, som får göra en bevis värdering. Alla vi som är sockersjuka och kan mäta vad maten gör med våra kroppar, kan direkt säga att det dummaste man kan göra är att äta socker och kolhydrater, sedan försöker man medicinera bort de problem, som maten ger.

Det finns bara en sak att göra det är att få alla att förstå att råden är farliga för hälsan. När det gäller de dom kallar mode diet så har jag en källa från 1915, som beskriver den kost jag pratar om idag. Detta var innan insulinet, så hur mycket den som säger ät vad du vill och ta insulin kämpar, så kan de inte hitta det påstående innan 1980, när det nya syntetiska insulinet kom.

Klicka och läs boken. Den är på inget sätt modern, men den har samma gräns för kolhydrater som idag.

Man skall ha helt klart för sig att det var i huvudsak typ1 man behandlade, för typ2 kom in senare i historien. Det kräver en restproduktion av insulin för att man skall överleva som typ1. De flesta fick stora problem. Professor Petrén i Lund skrev en bok på tyska om diabetes, som kom ut efter man upptäckt insulinet. Man levde på fett fläsk och vitkål. Jag vill inte att vi skall till det extrema åt det hållet, men helt klart att vi måste få bort ät vad du vill och ta mer insulin (om det krävs). Petrén sa att nu när vi har insulin och kostbehandling, så kan sockersjuka bli friska. Men girigheten hos företagen som tillverkar insulin, har gjort att det bara blev en dröm. Pratar man med äldre sockersjuka och frågar vad de åt i början, så ler man, för det är samma sak som dietister idag kallar mode diet. Det dietisterna rekommenderar, som kost idag kom först på början av 1980 talet. Dietister har fått en sjukdom att fullkomligt explodera i antal och svårighet (typ2). Sedan att typ1 inte mår bra och dör minst 10 år för tidigt, är tragiskt. Med den teknik och medicin, som finns idag så finns ingen anledning att de inte skulle leva ett normal lång liv. Men det kräver att man anpassar kosten. Men vem vill dö 10 år tidigare för att dricka Coca-Cola och äta på McDonalds, tyvärr känner jag personer som bara gjorde ett 40 år långt besök på jorden innan de dog. Jag tror inte Coca-Cola life får godkänt av många.

De flesta sjukdomar får bättre överlevnad och mindre komplikationer med tiden, men detta gäller inte sockersjuka i den omfattning som det borde vara. För det går inte att komma, rätt utan att ta med vad man äter och ändra kosten.

När det också finns utbildare av kostrådgivare som säger att strikt LCHF, stressar en typ2 till högre blodsocker. Då inser jag att jag måste skriva mer och jag behöver hjälp att nå ut. Jag diskuterar inte fakta och den som ljuger, glömmer jag inte.

Lämna ett svar