Vården sviker oss

Insulin är inte hälsokost

En typ2 diabetiker får sin egen insulin produktion nedreglerad av den insulin man sprutar in i kroppen, man blir förvandlad till en typ1 utan egen produktion som dessutom har kvar alla typ2 problemen också. Eftersom en diabetiker ”skall” bli sjukare hela tiden Naturalförloppet, är detta helt naturlig.

Insulin är en livräddande. Vi måste ta det och det är inte det som är problemet. Utan problemet är vart tog kostbehandlingen vägen? Jag skulle vilja ha en genomtänkt strategi vid behandling av diabetiker. Det kan inte vara nödvändigt att det skall vara helt naturlig att man blir sjukare varje år.

Man har ovanpå allt detta elände, gjort statistik på hur snabbt man skall bli sämre. Jag förstår att vi som grupp, som inte gör som vi skall och blir friskare, är ett stort problem. För är det så att man erkänner att vi har rätt, så erkänner man att man skadat många människor med sin okunskap.

Jag är glad att jag inte är läkare (idag också). De kan inte vara lätt att bli utvald i ett utbildningssystem som belönar den skötsamme, som lär sig utantill och sedan upptäcka att man att det man lärt sig utantill är FEL. Systemet är väldigt svårt att ändra för alla har lärt sig i hela sitt liv att de är duktiga (bäst). Som nyutbildad läkare måste det vara fruktansvärt att läsa det jag skriver och tycker. Skall man lita på sin professor, eller ett gäng diabetiker som gör tvärt om?

Det finns fler och fler läkare som med viss oro konstaterar att vi har rätt, men de är ett större steg för dem att förstå, än vad det är för en som lägger om sin kost och känner i hela kroppen att detta var rätt.

Jag tror (vet) att vi kommer att vinna denna striden om diabetes vården, men hur många skador vi inte hinner förhindra vill jag inte tänka på. Jag får försöka tänka på dem jag har hjälpt, men tyvärr är jag inte så lättlurad. Jag kan idag inte ta det lugnt, jag ger allt jag orkar, ibland tyvärr lite till.

Den Olydige Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny