Varför skall man göra det lätt, för sig

Alla vill ha ett jämt och lågt blodsocker. Man vill kunna känna sig trygg, med att inte få komplikationer. Jag tycker själv att det är helt logiskt att sluta helt, med socker och sötningsmedel. Det finns inget som är bra för mig, som smakar sött.

Vården har helt otroligt korkade råd. Man säger att man skall äta som en frisk, jag skall fortsätta att äta på samma sätt, som jag gjorde tidigare. Jag skall äta på det sättet som gjorde mig sjuk. Nu är jag typ2, som man kan förstå genom att jag skriver att jag ätit mig sjuk. Har jag då vräkt i mig skräp och varit långt från ett sunt kosthåll. Jag kan med handen på hjärtat säga att problemet låg inte i att jag inte följde kostråden. Jag tror, så mycket på min egen erfarenhet och andras erfarenhet, att det är helt uteslutet, att kostråd med socker och mängder av kolhydrater, ger kroppen en chans. Det är kört och sedan har det bara en tidsfaktor kvar, hur lång tid kommer det att ta. Av någon anledning finns det en grupp av människor, som kan äta enligt kostråden utan att det går fel. Jag har sett uppgifter på att det är cirka 30% av befolkningen. De andra 70% kan bara vänta in att de går fel på ena eller andra sättet. Detta har vetenskapen hunnit ikapp och det är godtagbart att säga att en typ två skall äta LCHF. Den striden om kosten är inte helt klar ännu, men den är hanterbar.

När det gäller typ1 är jag snart beredd att skrika, det kan äta vad de vill och ta mer insulin. Man tog bort namnet sockersjuka och ersatte det med ordet diabetes, ett smart drag i att genomföra nästa steg i reklamen för insulin. En typ1 vann sin frihet när det ”nya” insulinet kom. Detta är en av de största bedrägerierna som man gjort mot en grupp sjuka människor. De skall klara att äta den mat som ger sjukdom hos friska. Det ”nya” insulinet kan knappast vara bättre än de som kroppen tillverkar själv. Man har så stor tro på att man kan äta godis och spruta insulin efter hur mycket godis man äter. Man har diskussioner i föräldragrupper hur mycket insulin olika typer av godis kräver.
Det förs även en diskussion i hur svårt det är att ställa in mängden insulin. Man kan aldrig lösa detta utan att ändra maten. Detta är helt omöjligt att lösa idag, när vården inte sysslar med vård, utan enbart säljer insulin. Hade det stannat där hade man kunnat säga, att det bara beror på okunskap, men det stannar inte där. Det fortsätter med nästa påstående och det gäller den fruktade ketoacidosen. Den har en känd verkningsmekanism och det bygger på att insulin tar bort socker från blodet och för in energi i cellerna, utan insulin så skriker cellerna efter energi och de får de i form av ketoner. Denna keton produktion balanseras av insulin, nu kommer det som inte stämmer man hävdar att man kan ha normala blodsocker utan insulin. Jag vill gärna träffa den typ1 som har normala blodsocker utan insulin. För så länge det finns insulin i kroppen så skenar inte produktionen av ketoner.

Söker man efter vetenskapen bakom hamnar man på en studie från 1973, som handlar om svältande missbrukare och det mesta handlar om en av dessa personer. En annan invändning är att det var före möjligheten att mäta blodsocker själv. Nu vet jag att det ligger stora pengar i att sälja insulin och att läkemedelsföretagen betalar till diabetesföreningar.

Nu till den stora frågan vem kan man lita på, kan man lita på det jag skriver. Jag tycker att man måste kräva mer bevis på hur det kan finnas normalt blodsocker utan insulin.

I dags läget äter man extra kolhydrater, så man kan ta extra insulin för säkerhets skull. Man vet att insulin hindrar ketoacidos att uppstå, men man tror inte det räcker med den dosen, som ger normalt blodsocker. Jag är nästan alltid nåbar vilket göra att jag får frågor från folk hur man skall göra när man är på väg att det går snett. Hittills är det bara pumpar som krånglat, som gjort att de har varit på väg att gå fel. Jag misströstar nästan, då den som har pump kanske inte har en reserv lösning till pumpen. Vid ett tillfälle blev det dotterns insulin penna som löste de. Anledningen att pump är det som orsakar nästan alla ketoacidos fall är att de har inte depå av långtidsverkan insulin. De använder enbart korttidsverkande i pumpen, så vid pump stopp går det fel på några timmar.

Att äta LCHF ger ingen ökad trygghet, men det ger ingen större risk. Nu vet jag att man säger att jag inte fattar detta för jag inte har typ1. Sedan är jag inte läkare, men att jag har behandlat diabetes hos hund och katt, glömmer man bort. Veterinärer hanterar dessa sjukdomar också. Nu har jag gjort det enkelt för mig jag debatterar inte fakta, så det är ingen idé att säga emot mig. Utan jag hjälper enbart dem, som vill ha hjälp av mig och min kunskap. Nu börjar det bli ett gäng och många av dem äter strikt LCHF och utöver kosten, så fastar de också. Nu kräver det att man har kontroll över sin sockersjuka och sina insulin doser, samt att man mäter blodsockret väldigt frekvent. Det kan bli trassligt med vegetarisk kost, och där verkar det finnas en gräns hur strikt man klarar att äta. Man skall alltid äta så man mår bra och man mår inte bra av socker och en massa kolhydrater.

Dr Bernstein har en hel del på Youtube och han mäter ketoner, för att det skall stå i journalen. Det kan var kul att se men ketoner har nästan alla en mätbar mängd av på morgonen, innan de ätit.

Lämna ett svar

Stäng meny