Vem kan man lita på.

Jag vet inte svaret på vem man kan lita på, men jag vet många man inte kan lita på.

All vetenskap bygger på hypoteser. Man beskriver hur en sak fungerar och sedan gör man vad man kan, för att visa att hypotesen är falsk. Ingen vetenskap bygger på att man försöker bevisa att man har rätt. Hur många resultat, behövs som visar att en sak är falsk, för att det skall bevisas att en hypotes är fel. Det räcket med ett signifikant resultat, som gör det falskt, för att det blir dax för en ny hypotes.

De som inte sysslar med forskning i annan form än förakt och skriver Big Pharma, stoppar all forskning man inte tjänar pengar på och kan ta patent på. Har inte den stora trovärdigheten.

Har man sjukdomen behöver man ingen kunskap och är det även så att man samarbetar, så man täcker in bägge av de vanligaste typerna av sjukdomen, så kommer man undan med mycket.

För att avrunda första bloggen gällande detta, skall jag beskriva hur man jobbar vetenskapligt. Här kommer hypotesen:

Alla svanar är vita.

Hur många icke vita svanar behövs för att visa, att hypotesen är falsk. Det behövs bara en och eftersom man hittade svarta svanar, så är inte alla svanar vita längre.

Nu kom det i de här exemplet den kanske lite ovetenskapliga tvisten, att man försökte bevisa att svarta svanar inte var svanar. Men det lyckades inte.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny