Vi är BRA

Hangaround
Från början var gruppen Olydiga ett utslag över ren frustration, över den kunskaps nivå som fanns och vad man kunde påstå om diabetes kost. Min kära blodsockermätare hade redan avslöjat så mycket, att jag kände mig trygg på att börja diskutera med andra diabetiker. Jag insåg att de som hade en nära anhörig med diabetes också skulle kunna vara intresserad. Men redan från början dök det upp hangaround, som ville vara med för det trodde på det, som stod på sidan. Sidan var öppen och vem som helst kunde läsa det som skrevs.
Jag ser att dessa ”friska”, som valt att äta som oss också har fått stora hälsovinster, de gjorde att jag var tvungen att skriva om inledningen. Vi klara inte allt men nu är vi så många, att det finns flera med samma problem. Att hitta någon att byta tankar med, gör saken mycket enklare. Många blir inte friska, men friskare och en del kan vi inte hjälpa, men vi prövar och ibland går det även med väldigt udda saker.
Jag blir väldigt glad när någon blir friskare. Samtidigt har mitt förtroende för vården minskat hela tiden. I början trodde jag att det bara var diabetiker som hade problem, men så var det inte. Bra läkare verkar var väldigt ovanligt och varje gång det skrivs bra saker om en läkare, kan man på alla positiva kommentarer, se att de flesta har de besvärligt.
Det som jag är extra glad över, är att dessa personer som kanske inte skulle få vara med i början, nu är väldigt kunniga när det gäller och kan hjälpa nya medlemmar med svar. I början visste jag vem som var vem men de går inte längre, vi är för många, för att jag skall klara det. Men de som är aktiva och skriver, har jag fortfarande koll på.
Varje dag man är på sidan lär man sig något nytt och jag har fått lära mig att nyfikenhet och intresse räcker långt.
Jag ”älskar” de hangaround som är på sidan och tillför nya saker, från en icke sockersjuk vinkel. Ett speciellt tack till Jessica som även är admin i gruppen.

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Tack! Jag tappade 25 kilo i kroppsvikt, 33 cm i midjeomfång, läkte ut min neuropati, åderbråck blev mindre ömma, pms försvann, fick regelbunden mens, något jag aldrig haft.
    Socker ställer sig i vägen för nödvändig näring, ät MeO istället. Inget mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram råvara, om det inte är en krydda.

    1. Vad är Meo?

  2. Mat enligt Olydiga

Kommentera

Stäng meny