Vi blir lurade på många sätt.

Fullkorn är inte nyttigare och det beror på att växtens försvar, sitter i skalet till fröet. Skalar man fröet försvinner mer parten av giftet. Nu vill man inte längre ha det ”onyttiga” vita mjölet eller det vita riset. Detta beror på att fiber har höjts till skyarna, som ett foder åt våra små vänner bakterierna. Att vi slipper de giftiga av fröet om det är mindre fiber, är något som inte hör till historien, som man vill berätta den.
Man måste veta varför och våga tänka själv för att man skall få det att fungera. Att mata bakterier och sedan påstå att det är enbart är de ”goda” bakterierna, som gynnas är en ren lögn. För vem är domare i godhetstävlingen och vad heter vinnaren, bakterier har namn de är inga okända figurer och alla som sorterar i onda och goda, vet inte vad de pratar om.

Jag vet att en del tittar i botten på bönkonserver, för att bli friskare och gynna de ”goda” bakterierna.

Jag tycker som alltid, att man skall laga mat från grunden av lokalt producerade råvaror. Man skall tänka sig för innan man gör avsteg från råvaror och övergår till konserver. Sedan kommer att man skall undvika råvaror som innehåller mer än 5 gram kolhydrater per 100 gram, om det inte är en krydda. Alla ny godkända saker gör enbart att LCHF inte kommer att fungera.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny