Vi måste få en ändring.

Paradigm är ett grundläggande antagande,

Vi står inför flera paradigm skiften i när framtid, för mig är det flera av dem som är viktiga.

  • Att det är att det är nödvändigt att äta en viss del kolhydrater (socker).
  • Att mättat fett är farligt.
  • Att Kolesterol är av ondo.
  • Kalorier är det man skall minska, för vikt nedgång

För mig är detta falska påstående, som gör diabetiker och alla andra sjukare, än vi behöver vara. Tyvärr är dessa påstående grunden till att alla råd om kost, som är fel och inte fungerar. Man kan bli professor och inte lyckas med något man gör, så länge man håller sig till detta. Den stora frågan är vad skall dessa personer göra sedan.
Jag har tyvärr hamnat i skott gluggen och blivit utsatt för inte så lite hat, när jag säger att de säger stämmer inte. Man säger på fult allvar att barn blir småväxta och kommer sent i puberteten, om det inte får socker i maten. Detta gör att föräldrar gruppen med barn, har fått ett extra gott öga, till vad jag gör och skriver.
Ni (föräldrar) behöver inte skriva meddelande till mig, jag vet vad ni tycker nu. Det obehagliga är inte vad jag upplever, utan det är vad ni kommer att uppleva, om jag har rätt. Har jag rätt har ni utsatt era barn för risk. Bara för att vara tydlig, jag kan tackla de hat, ni uttrycker, men jag har svårt för att ta, när ert hat blir en demokratisk rättighet.

Sedan kommer min favorit dumhet, ät vad du vill och ta insulin efter vad du äter.

Man förutsätter att konstgjort hormon inte har biverkningar. Samma människor som är rädda för GMO, kan med glädje spruta extra mycket GMM insulin under skinnet på sina barn. Med motivet att de har rätt till ett normalt liv. Genetiskt modifierad svart mögel är nyttigare för barn, än riktig mat. Jag kan inte hjälpa det, men jag förstår inte, vad som är så nyttigt med läsk och godis. Okey inte varje dag men de skall ha rätt till att äta det.
Det som har blivit normalt är att äta socker och modifierad stärkelse i så stor mängd, att det börjar närma sig kroppsvikten, per år.
Jag är orättvis, jag hård och grym, jag vill inte ha dessa personer på sidan olydiga. För de som vill ha hjälp och råd har förtur. Jag vet att jag säger att professorer har fel och jag är inte ensam om att säga det. Ni får gärna hata mig, men snälla sluta berätta det för mig jag vet om det och jag kommer inte att ändra mig. Det tog en god stund av mitt liv och en bra bit av min hälsa, innan jag upptäcka att vården inte vet vad den håller på med. Alla saker som gäller kost och i stort sätt allt som gäller diabetes behandlingen är fel. Därför längtar jag efter ett paradigm skifte.

Att äta sig friskare (inte frisk) är underbart, men jag är tvungen att fortsätta resten av mitt liv, med samma kost. Jag vet att jag kommer ha tio tår och syn som gammal. Den tryggheten kan inte vården ge en diabetiker.

Den Olydiga Diabetikern Lars Lindblom

Lämna ett svar

Stäng meny