Vi måste hjälpa varandra

Kvinnors sjukdomar och ”vård”
För att komma fram i sjukvården, måste man kunna allt själv och tala deras språk. En helt omöjlig uppgift för de flesta, många är de veterinärer som åker till jobbet och röntgar sig själv och läser sina egna bilder. Det går mycket fortare och blir inte lika fel. Det blir visserligen en liten uppståndelse när man dyker upp på sjukhuset med bilder och diagnosen klar, men de går fort. Nu kan inte alla göra så, för de finns en kvacksalveri lagstiftning. De är nog så att vi varit för snälla med vården och vad den gör och inte gör.

Jag har ingen lösning på detta annat än att vi måste ställa tydliga krav. Det finns en sanning som jag fick lära mig gällande provtagning, som gäller fortfarande. Man måste ha en frågeställning klar innan man tar provet, annars kan man inte tolka det svaret man får tillbaka. Jag tror att de sviktar, för många, man tar prov i rätt omfattning, men tanken varför, finns inte med. Det behövs en strategi, till att få de riktigt. Bland veterinärer finns det slutna Facebookgrupper, där man diskuterar sjukdomar. Man måste vara veterinär för att deltaga. Något liknade skulle behövas på läkare sidan, men veterinären gör detta på sin fritid, av eget intresse.

Just nu jobbar jag för att många fler skall kunna mer om diabetes och jag tror att det även skulle behövas, att mer jobb las på kvinnors sjukdomar.
Jag tycker kvinnor skall få mer plats på sidan Olydiga Diabetiker, jag hjälper gärna till, men jag behöver läsa på, för att klara detta. Leta och lägg ut information om detta så vi kan hjälpas åt med FRISKvård.

Hormoner och kvinnor är inte helt enkelt, men jag tror att det skall gå att få en struktur på det, så man kan hjälpa till att se till att rätt saker händer. Är vi många och samarbetar borde det gå.

Den Olydige Diabetikern Lars Lindblom

Kommentera

Stäng meny